Scroll Top

Lastekaitse Liidu noortekogu vabavõrgustiku inspiratsiooniseminar kutsub osalema

Uus (1)

Tere, hea Eestimaa 7-17-aastane laps/noor!

  • Sind kõnetavad uued teadmised enesearengust, eeskujudest ja teatrist?
  • Tahad õppida oma ala parimatelt, kuidas ennast juhtida ja oma elu tasakaalus hoida?
  • Soovid kaasa aidata, et iga Eestimaa laps oskaks ja julgeks vajadusel abi küsida?
  • Leidsid siit olulise ja kandva küsimuse, mis aitab ka Sinu enda arenguteel täieneda?

Kui vastasid kõigile või kasvõi ühele küsimustele “JAH”, on meil Sulle häid uudised.

Nimelt toimub juba sel pühapäeval, 28. märtsil kell 10.30–15.00 Lastekaitse Liidu noortekogu vabavõrgustiku inspiratsiooniseminar. Kuna toimumiskohaks on Zoom, võib seda nimetada ka nädalavahetuse virtuaallaagriks.

PÄEVAKAVA

10.30 – Sissejuhatus ja tutvumisring.
Päeva jooksul saame omavahel paremini tuttavaks ka läbi erinevate tegevuste ja mõttevahetuste.

11.00 – “Teater kui mäng”, Karl Sakrits

Karl on Eesti Noorsooteatri näitleja ja lavastaja, kes teeb ülevaate enda teekonnast teatrini ja lavastaja eriala olemusest. Lisaks tutvustab ta eri nukuliike ja objektiteatrit ning räägib fantaasia olulisusest ja võimalustest teatris.

11.45 – 12.00 PAUS

12.00 – “Otse-eeter lapse õigustest ja uudiste räppimisest”, Kärg Valner (17)

“Väikeses printsis joonistati boamadu, kes oli elevandi alla neelanud, ent kõik peale autori nägid seal pildil lihtsalt kaabut. On imeline näha, et lisandumas on aina rohkem noori, kes julgevad näha ja ka näevad kaabude taga elevante ning madusid.” Kärg on lapse õiguste teemal Eesti esindaja Eurochildis. Ühtlasi on ta Märka Last loomepesa looja ning eelmisel aastal hakkas ta enda kooli uurimistööna igal kuul päevauudiste kokkuvõtet räppima. Tema tegemisi kajastas ka Ringvaade. Vaata lisa: Otse-eeter

12.45 Ühine vestlusring ja mõttevahetus lapse õiguste teemal. Kiire ülevaade Lastekaitse Liidu erinevatest projektidest ja programmidest.

13.00 – Eeskujud kui majakad, Tamo Vahemets

Kodanikualgatuse eeskujuliikumise Valge Õhupall eestvedaja. Täna Eesti Energia AS-i turvalisuse ja töötervishoiu osakonnajuhatajana töötav Tamo on 18 aastat olnud AS Eesti Raudtee turvajuht, seejärel mõned aastad kaasa rääkinud Tallinna Sadama avaliku ohutuse parendamise teemadel. Põhitöö kõrvalt veab ta ühtlasi ka Eestis läbiviidavat raudteeohutusalast tegevust, mille avalikkusele tuntumateks projektideks on “Lase rong läbi” ja “Võta klapid peast”. Samuti on ta olnud ca 30 aastat tegev võitluskuntside treenerina. Loe lisaks  – Kaadrite taga: Tamo Vahemets ja eeskujuliikumine Valge Õhupall – mis, miks ja kuidas?

13.45 – 14.00 PAUS

14.00 – “Olen iseenda boss”, Signe Ventsel

Signe on loonud märkmiku “Olen iseenda boss” ja oli hiljuti kaasautoriks raamatule “Julgus luua muutust”. Ta on ise ettevõtja ja nõustab teisi ettevõtteid, olles samal ajal ka Roc al Mare koolis õpetaja. Ta räägib meile samast teemast, mille kohta tegi eelmisel nädalal mitmesajale täiskasvanule ettekande ehk iseenda bossiks olemisest ja sellest, kuidas käib “Enesejuhtimine kodukontoris”.

14.45 – Tagasiside ja kokkuvõte

M.I.S.? =  Mina Ise Saan

INFO – IDEED – INSPIRATSIOON

Päeva moderaator: Triin Sooäär (17), Lastekaitse Liidu noortekogu juht
“Meie eesmärk on võimendada ja ühendada kõike seda, mis tegelikult juba praegu olemas, sest laste ja noorte heaks palju, kuid nendega koos tegutsemine aitab kindlustada juba täna olukorra, kus nende hääl ja visioon saab aidata luua mitte ainult tulevikku, vaid ka olevikku.”

Inspiratsiooniseminari korraldaja: Lastekaitse Liidu noortekogu vabavõrgustik


Kuidas inspiratsiooniseminaril osaleda?

–  Osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev registeerumine hiljemalt reedeks, 26. märtsiks;
–  Registreerumiseks täida allolev ankeet ja Lastekaitse Liidu noortekogu juhatus võtab Sinuga 12 tunni jooksul ühendust;
–  Saad teada virtuaalselt toimuva sündmuse keskkonna;
–  Osaledki sündmusel!

NB! Kuulumine Lastekaitse Liidu vabavõrgustikku pole seminaril osalemiseks vajalik, nii et oodatud on kõik, keda need teemad kõnetavad.

Päise pildi fotod: Vadim Firsa

Lastekaitse Liidu vabavõrgustiku filmimise õppepäev  OnlineExpos

Nii filmimise õppepäev kui ka see inspiratsiooniseminari toimuvad Lastekaitse Liidu poolt kirjutatud Aktiivsete Kodanike Fondi projekti “Lastekaitse Liidu üle-eestilise võrgustiku ja koostöö arendamine ning liikmeskonna kommunikatsioonivõimekuse tugevdamine” raames.

0
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.