Scroll Top

Lastekaitse Liidu Fond: Noor klaverivirtuoos, kes pälvinud tunnustust üle kogu Baltikumi

Klaverivirtuoos

Lastekaitse Liidu hea koostööpartner, ACE Logistics Estonia, kirjutab: “Oleme viimased kolm aastat, koostöös oma heade klientidega, toetanud Lastekaitse Liidu Fondi kaudu andekaid noori. Otsustasime noorte toetamisega jätkata ka tänavusel, kõigi jaoks vägagi teistsugusel aastal. Oleme eelmiste aastate stipendiaatide toimetamistel silma peal hoidnud ning toome nüüd lugejateni mõned inspireerivad lood noortest talentidest.”

Üks 2019. aasta Lastekaitse Liidu Fondi stipendiaate on 10-aastane tulevane klaverivirtuoos Ingmar Poll, kes alustas klaveriõpinguid juba 5-aastaselt. Praeguseks õpib ta Tallinna Muusikakeskkooli III klassis klaveri erialal, kus tema klaveriõpetajaks on Kai Ratassepp.

Ema sõnul on Ingmarit juba varakult paelunud lava ja publik. Seda nii kuulaja kui ka esineja rollis. Esinemisi on olnud nii lasteaedades kui ka suurtes saalides rohkearvulise publiku ees. Lisaks esinemistele solistina, mängib Ingmar oma klassi ansambli koosseisus ning tegeleb ka peotantsuga.

Muusikakeskkooli õpetajate sõnul on Ingmar võimekas ja väga tugeva potentsiaaliga noor muusik, kes on edu saavutanud nii üleriigilisel kui ka juba rahvusvahelisel tasandil. Ingmar on osalenud vabariiklikul noorte pianistide konkursil “Eesti kõla”, kus 2017. aastal saavutas oma vanuseklassis III ning 2018. aastal I koha. Konkursil “Parim noor instrumentalist 2019” saavutas Ingmar samuti I koha ning ka aasta tagasi rahvusvahelisel konkursil “Rigas piano” tuli Ingmar koju I koha ja eripreemiaga. 2019. aastal võttis ta osa veel ühest rahvusvahelisest konkursist -“Kaunas Sonorum”, kus pälvis diplomi.

Ingmar esindas meeldejäävalt ja väärikalt oma kooli 24. veebruaril 2019, kui ta esines Vabariigi kultuuri- ja spordipreemiate kätteandmise tseremoonial, samuti aasta hiljem 2020. aasta veebruaris Arvo Pärdi juubeliaastale pühendatud avakontserdil Alexela Kontserdimajas. Kõige värskem debüüt Tallinna Kammerorkestriga sai teoks 30. septembril. Esiettekandele tuli Timo Steineri miniklaverikontsert “Ükskord… suurtes saalides”, mis on spetsiaalselt Ingmarile kirjutatud.

Vaatamata praegusele keerukale olukorrale kontserdi- ja kultuurielus, kus iial ei või ette teada, kas planeeritud üritus toimub või mitte, on Ingmar suutnud säilitada motivatsiooni, et harjutada ja uusi sihte seada.

Nagu muusikaõpingutes, on Ingmar tubli ja pühendunud ka oma koolitöödes. Kui ta midagi ette võtab ja pingutab, on tulemus suurepärane. I klassis võitis Ingmar klassisisese kauni käekirja konkursi. Eriti paistab Ingmar silma loovainetes, tema käelised tööd valmivad suure hoole ja armastusega. Ingmari õppeedukus koolis on hea, õpetajate sõnul on tema suhtlusmaneer väljapeetud ja täiskasvanulik.

Hea Ingmar, hoiame Sulle pöialt kõigis Sinu tegemistes! Palju edu ning ilusaid hetki Sulle!

ACE Logistics’il on hea meel aidata andekaid ning tublisid noori, kes läbi oma tegevuse inspireerivad teisi ning tutvustavad Eestit läbi muusika, spordi või kunsti ka rahvusvahelisel tasandil.

Ühtlasi kutsume kõiki kandideerima 2020. aasta stipendiumitele, kuhu kandideerimine on avatud kuni 15. oktoobrini


Loe lisaks:
Algas kandideerimine Lastekaitse Liidu Fondi stipendiumile

Sellesama loo originaali leiate ACE Logistics Estonia kodulehelt

0
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.