Scroll Top

“Märka Last” noortetoimetuse esindajad astuvad täna üles Eesti Noorsooteatri laval

Märka Last toimetus

Täna, 30. septembril toimub Eesti Noorsooteatri infopäev õpetajatele. Teatri kutsel astuvad päeva teises pooles Ferdinandi saali lavale ka “Märka Last” noortetoimetuse esindajad, Kulla Saatmäe (16) ja Triin Sooäär (16), kelle ettekande pealkirjaks on “Mitte ainult lastele, vaid ka koos lastega”.

Noorsooteatri kommunikatsioonijuht Peep Ehasalu

“Infopäevi õpetajatele peame juba aastaid – sügiseti oleme keskendunud peamiselt uuslavastustele, ning jaanuaris toimub reeglina põhjalikum ettevõtmine, kus käsitleme rohkem ka laiemalt teatriga haakuvaid teemasid. Aga mis ei haakuks!
Miks me õpetajatele seda kõike teeme? Pigem koos õpetajatega, sest Eesti Noorsooteatril ja õpetajatel on üsna sarnane missioon, olgu vahendid ka erinevad. On ju eesmärgiks terviklik, empaatiavõimeline, selge silmavaate ja laia silmaringiga noor.
Kevadel alanud tore koostöö Lastekaitse Liidu ja Telia Eestiga andis võimaluse ka sügisel õpetajatele pakkuda laiemat teemaderingi. Nii sobib “Märka Last” noortetoimetuse ettekanne „Mitte ainult lastele, vaid koos lastega“ nagu nina pähe teatrilaval õpetajate ette toomiseks – mitte noortele, vaid koos noortega. Muide, kohtute seal ka meie teatri noortestuudio noortega.”

Kulla Saatmäe

“Loodan, et meie väike etteaste annab kuulajatele edasi vajaduse infot nö noorte keelde tõlkida. Räägime mitmetest teemadest, kuid muuhulgas ka sellest, et on vaja leida uus viis, kuidas just vaimse tervisega seonduvat noortele edastada nii, et see neile ka tõesti päriselt kohale jõuaks.
Siinkohal on kindlasti tähtis roll õpetajatel, kes noortega igapäevaselt kokku puutuvad. Tihti näevad just nemad õpiedukuse põhjal, et noorel on midagi juhtunud. Küsimuseks ongi, kuidas teda aidata, kui levinud on arvamus, et psühholoogi juures käies saad endale halva märgi külge ja see pole variant?

Viimaseks, mis laste osalust puudutab, siis minu üheks sooviks on see, et pole vahet, kas oled 5-aastane või 17-aastane, kui tunned, et sul on häid ideid ja põnevaid mõtteid, siis pead sa saama neid jagada.

Ainult koos saame midagi paremaks muuta.”

Triin Sooäär

“Kohe kala või õng – küsimus, mis kujundab olulisel määral igaühe arenguteed, tulevikku ja võimalusi. Sellele küsimusele võime me leida lõpmatult vastuseid, kuid vihje kuldvõtmekese leidmisele võib peituda vaid meid kõnetavates teemades, mille ümber saame me luua kõik muu. Õpetajate võimuses on keskkonna loomine, kus iga kõnetav teema leiab rakenduse, seosed ja väljundi – igal tasandil.

Oluline on küsida nii iseendalt kui ka lastelt-noortelt, kellega töötame, kas me arendame potentsiaali või raiskame seda. Kas me tegutseme ja otsime lahendusi ainult laste jaoks või ka reaalselt nendega koos?

Usun siiralt, et iga noor on justkui särama hakkamist ootav täht.
Küsimus on ainult selles, kuidas igaühel see tema südameteema üles leida aidata.”

Eesti Noorsooteatri infopäev õpetajatele

12:00 uksed avatud, registreerimine, kohvikus ootab kohv ja infoletil uudised, repertuaariraamatud ja muud materjalid.
12:45 koguneme saali
13:00 tervitused Eesti Noorsooteatrilt ja Telia Eestilt

Teatri kunstiline juht Mirko Rajas uuest hooajast.

13:20 Paneeldiskussioon: Kuidas saada kiusuvabaks?

Paneeldiskussiooni modereerib Karl Gustav Adamsoo (Telia Eesti), vestlusringis osalevad PPA kommunikatsioonibüroo politseikapten Maarja Punak, Viimsi Gümnaasiumi õpetaja Kaidi Kolsar, Kohila Gümnaasiumi õpilane Vaimar Ilumets, lapsevanem ja Telia Eesti toetustegevuste juht Elo Võrk.

Võileivapaus

15:00 Kulla Saatmäe ja Triin Sooäär Lastekaitse Liidu portaali “Märka Last” toimetusest: “Mitte ainult lastele, vaid ka koos lastega”
15:15 Eesti Noorsooteatri uuslavastuste tutvustus​

“Irikkiri” lavastajad Tiina Mölder ja Christin Taul, videotervitus
“Tagurpidi” lavastaja Leino Rei visuaalteatrist noorele vaatajale
“Tulipunane vihmavari” lavastaja Karl Sakrits sõnatust luulest
“Jääpüük” lavastaja Ott Aardam kohtumisest imelisega

Nukuteatrimuuseumi juht Maria Usk kujutlusvõimest, loovuse vallandamisest ja juhtimisest, empaatiavõime arendamisest.

17:00 saalipäeva lõpp

Hommikul on võimalus registreerida ennast õhtusele juhendatud ringkäigule muuseumis. Kõik küsimused on teretulnud.

19:00 “Tagurpidi” etendus eelnevalt registreerunutele.

Päeva jooksul on võimalus kohtuda Eesti Noorsooteatri noortestuudio noortega.

0
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.