MTÜ Lastekaitse Liit , Endla 6-18, Tallinn 10142

Algas kandideerimine Lastekaitse Liidu noortekogu vabavõrgustikku

IMG_20200818_161204

Lastekaitse Liidu noortekogu on loomas üle-eestilist vabavõrgustikku, mis on ühenduslüliks Eestimaa laste ja noorte reaalse hetkeolukorra ja arvamuse ning erinevate organisatsioonide ja otsustajate vahel. Tegemist nõuandva koguga, kus igaüks saab panustada lähtuvalt oma isiklikest kogemustest ja teemadest, mis talle südamelähedased. Endast on oodatud märku andma 7-18-aastased lapsed ja noored, kes usuvad, et igaühest sõltub midagi ning et M.I.S. ehk Mina Ise Saan abil annab nii mõndagi ära teha.

 “Läbi enda tegevuse aitame kaasa sellele, et üha rohkem lapsi ja noori puudutavaid küsimusi saaks lahendatud mitte ainult nende jaoks, vaid ka reaalselt nendega koos,” selgitas Lastekaitse Liidu noortekogu juht Triin Sooäär (17), lisades, et vabavõrgustikku iseloomustab paindlikkus ja võimalus jooksvalt valida, kui sageli ning millises mahus keegi panustada soovib.

“Meie eesmärk on võimendada ja ühendada kõike seda, mis tegelikult juba praegu olemas,” kommenteeris Triin, kelle sõnul tehakse laste ja noorte heaks palju, kuid nendega koos tegutsemine aitab kindlustada juba täna olukorra, kus nende hääl ja visioon saab aidata luua mitte ainult tulevikku, vaid ka olevikku.

  • “Väikeses printsis joonistati boamadu, kes oli elevandi alla neelanud, ent kõik peale autori nägid seal pildil lihtsalt kaabut. On imeline näha, et lisandumas on aina rohkem noori, kes julgevad näha ja ka näevad kaabude taga elevante ning madusid.” Kärg Valner (17), Lastekaitse Liidu noortekogu esindaja Eurochildis, Loomepesa ja Otse Eeter looja
  • “Iga inimene ise mõjutab enda maailma rohkem kui kõik muu ümbritsev.” Aveli Heletuli (13) Lastekaitse Liidu noortekogu hetkeseisuga noorim liige, kes on ühtlasi Lastekaitse Liidu tänavuse jõulukaardi ja Lastekaitse Liidu noortekogu logo visuaali autor
  • “Kui võimekaks saab meie ühiskond siis, kui hakatakse noori rohkem kuulama!” Kulla Saatmäe (16), Lastekaitse Liidu noortekogu asejuht

Kuidas vabavõrgustiku liikmeks kandideerida?

–  Täida ANKEET ja Lastekaitse Liidu noortekogu juhatus võtab Sinuga 48 tunni jooksul ühendust;
–  Saad teada virtuaalselt toimuva vestluse aja ja detailid.
–  Kandideerida on võimalik  kuni 10.01.2021

Ükskõik, kas oled lõpuks osa meie ägedast vabavõrgustikust või enda valla esindaja riiklikul tasandil, saad kindlasti anda enda panuse, et aidata võimendada ja ühendada Eestimaa lapsi ja noori puudutavaid teemasid. Eestis on kokku 79 omavalitsust ning üle-eestilise vabavõrgustiku idee ja visioon on see, et sinna kuulub igast omavalitsusest vähemalt üks esindaja.  Lastekaitse Liidu poolt juhib noortekogu tegevust noortest koosnev tuumik, keda toetab mentori ja juhendajana Lastekaitse Liidu koordinaator Kristi Märk.

HEA TEADA

MTÜ Lastekaitse Liit on sel  sügisel juba 32. sünnipäeva tähistanud  vabaühendus, mis aitab kaasa lapse õiguste tagamisele ja lapsesõbraliku ühiskonna kujundamisele. Siin on mõned märksõnad ja teemad, millega Lastekaitse Liit tegeleb: Targalt Internetis, Vihjeliin, Kiusamisest vabaks, Koolirahu, Hea nõu lastega peredele, Igale koolilapsele arvuti, Lastekaitse Liidu Fond, ajakiri Märka Last.  Ühtlasi valime head laste- ja noorte raamatut, aitame kokku panna Just Filmi lapse õiguste programmi ning oleme kaaskorraldajaks vabariiklikul tunnustuskonkursil “Lastega ja lastele“. Põhjalikum ülevaade meie tegevuste kokkuvõttest.

“Lapsed ise on oma õnneliku lapsepõlve kõige paremad eksperdid,” usub Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala, pidades oluliseks, et lapsi ja noori puudutavates küsimustes oleksid kaasatud ka need, kellest jutt käib ehk lapsed ja noored ise.Vaata ja loe lisaks: https://markalast.ee/kes-me-oleme 

Küsimused: Triin Sooäär või meie Instagrami kaudu www.instagram.com/marka.last

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.