Scroll Top

ÕF Münt muudab hambapesu pakendivabaks ja naeratused säravamaks

müntlogo

Õpilasfirma MÜNTÕF Münt – ÕFMarket

Hambapesutabletid

 

Iga päev pesevad inimesed igas maailma nurgas oma hambaid. Olgu nad rohelise mõtteviisiga või mitte, hammaste pesemine on igaühe jaoks oluline hügieenirutiini osa. Ometi ei mõtle paljud inimesed sellele, et hambapesu tagajärjel tekivad jäätmed, mis võivad sattuda valesse prügikasti ja lõpetada oma elutee looduses, kus need põhjustavad rohkem kahju kui arvame. Neli Hugo Treffneri Gümnaasiumi noort mõistsid probleemi tõsidust ning on leidnud tavalisele hambapastale loodussõbralikuma alternatiivi. ÕF Münt toodab hambapesutablette, mis teevad oma meeldiva maitse, stiilsuse ja loodussäästlikkusega silmad ette kõigile harilikele hambapastadele.

Mündi hambapesutabletid on keemiliselt sünteesitud ainete vabad, sisaldades vaid naturaalseid koostisosi, et hambapesijate valged ja säravad naeratused kestaks mitte pelgalt mõni aasta, vaid kogu elu. Lisaks on Münt oma hambapasta tabletid pakendanud klaaspakendisse, mida saab tarbija soovi korral uuesti täita. Mündi kodulehel on püsitellimuse allinfos järgnev kirjeldus: “Esmakordselt tellides hoiustatakse hambapesutablette klaaspurgis, mis on lõpmata kordi ümbertöödeldav materjal. Edaspidi saabub taastäide otse kodu kirjakasti biolagunevas paberkotis, mis ei jäta loodusesse ühtegi jälge ja muudab hammaste pesu saastevabaks. Pole plastikut, pole prügi, pole probleemi!” Nõnda tagab Münt, et igaühe säravama naeratuse taga oleks ka süütu enesetunne.

 

Hambapasta tabletid – tuleviku toode tänastes kätes

*järgneb pahvatav naeratus*

 

Rahataskutele vesi peale

Münt tõdeb, et tiimi algne idee oli teha riidest rahataskuid, mille mentor kiirelt maha kandis. Siis liikusid mõtted hambapesule, täpsemalt reisikindlale hambapastale: toona veel ainult Evast ja Marilinist koosnenud tiim tahtis hakata sooda abil tavalist hambapastat kuivatama, et see reisikõlblikuks ja mugavamaks muuta.  Üsna pea liitusid tiimiga aga keemik Märten ja ettevõtlik Aksel, kes kohe algsetele katsetustele kriipsu peale tõmbasid. Just Märteni otsus oli hakata otsast lõpuni valmistama naturaalset hambapastat looduslikest koostisosadest.

 

PÕF2020 hõbemedal ja säravvalge tulevik

Eesti parima õpilasfirma konkursilt noppis Münt suisa kaks hõbemedalit – võistluse II koht ning rahvahääletuse II lemmik. Võistluse live‘i kommentaariumis võis märgata aga rahva üllatust, kui selgus, et Münt ei olegi võistluse üldvõitja. Lisaks teistele võistkondadele alistati ka rahva lemmik ÕF Pulbrimeistrid, ent Eha tiim suutis Mündi oma selja taha jätta. See aga õpilasfirma noori ei heiduta, sest igal juhul tegutsetakse edasi, esikoht või mitte. Nõnda on peale võistluse kulminatsiooni tehtud hoogsalt arendustööd ning võidetud rohkemate inimeste südameid ja naeratusi. Võistlusel Negavatt tunnustas Ajujahi, Eesti suurima ettevõtlusideede konkursi esindus Münti, tagades neile koha Ajujahi järgmise hooaja TOP 100 tiimi hulgas.

 

 

„Miks visata suurt tööd nurka, kui näeme potentsiaali hoopis edasi kasvada”

 

 

Ilma ebaõnnestumisteta edukaks ei saa

Mündi väljakutsuvaimateks olukordadeks on olnud ebaõnnestumised, millele nad ise kaasa aidata ei saa. Hambapesutabletid on populaarne toode, mis on küll positiivne, ent enne suuri müügivõimalusi on olnud olukordi, kus õpilasfirmal ei ole olnud tooteid, mida müüa. Lisaks on olnud juhtumisi, kus  viimasel õhtul saadakse teade, et üks partii tablette ei vasta standarditele ja uusi enam toota ei jõua. Ka purkide tootja on Mündi ühe suurema ebaõnnestumiseni viinud, jättes 2 kuu jooksul tiimile tellimuse saatmata. “Tulemas oli aga Ilumess, mis oleks olnud suurepärane võimalus oma ideed populariseerida ja uusi kliente leida. Lahendusena lükkasime käima oma kampaania „ too oma purk“ , mis tähendas, et klient tuleb oma purgiga ja meie müüme odavamalt tablette purgi täiteks.”

 

Motivatsiooniallikateks peavad noored aga oma tiimiliikmeid. Sõprus ja üksteise tundmine tagavad töörõõmu, mille pealt on noorte sõnul lausa lust tööd teha. “Sageli ongi kõige motiveerivam võtta lihtsalt aeg maha ja rääkida uutest ideedest, plaanidest ja unistustest. Peale seda on kindlasti kõigil motivatsioonilaks garanteeritud!” lisavad nad.

 

Vaata lisaks ÕF Münt reklaamklippi

ÕF MÜNT tooteid on võimalik soetada

Facebookist: münt
Instagramist: @munteesti
veebipoest munt.ee

Mündi hambapasta tabletid müügil ka ökopoodides: Biomarket, Bio4you, Disainimaja

 

Eesti parima õpilasfirma finaal, kuhu jõudis 24 väärt äriideed, toimus 29. aprillil kell 18.00–19.30 JA Eesti Youtube kanali vahendusel. Sündmusega seotud infot on võimalik igal ajal lugeda ka Lastekaitse Liidu Märka Last noortetoimetuse ajajoonelt “Eesti parim õpilasfirma 2020”.

Sirely Veri
Märka Last noortetoimetus

1
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.