Scroll Top

ÕF Eha – Sinu tükike sära – kõikjale!

Ehalogo

Õpilasfirma EHA

Juhtmevaba laualamp

 

Vajame igapäevategevuste juures pidevalt valgust, et vältida hilisemate nägemisprobleemide teket või olulise informatsiooni lugemata jätmist. Ometi võib õige valgusti leidmine osutuda keeruliseks: lamp ei sobi sisustusega kokku, sellel on liiga keeruline ühendus, pikk juhe või on valgusti liiga raske. EHA laualambiga pole tarvis muretseda juhtmetesse takerdumise, sisutuse juurde ebasobivuse või kvaliteedi puudujäägi pärast. Viis Tallinna 21. kooli noort on loonud juhtmevaba laualambi, mis rabab kõiki stiilsuse, kompaktsuse ja lihtsuse võluga.

 

“Õpilasfirma EHA on loodud, et tuua soojust, valgust ja stiili igasse hetke. EHA juhtmevabas laualambis on ühendatud nii disain kui funktsionaalsus. Sinu tükike sära – kõikjale.” Just nõnda kirjeldavad oma valgustit ettevõtlikud noored, kes on oma stiilse akul põhineva laualambi loonud kodumaisest tammepuidust. Puit lisab laualambile soojust, kvaliteeti ja kaunidust, tagades lambi vastupidavuse ning sobides iga stiili ja sisustuse juurde. Tammepuidu kasuks otsustamine ei olnud samuti keeruline. “Läbi aegade on tamm olnud eestlaste püha puu, mis toob oma suursuguse väega tuppa tükikese loodust,” lisavad noored. Puitmaterjali saadakse Eesti puidutööstusest, kus muidu ahju minevale puiduülejäägile annab EHA uue elu ja kuju. “Stiilsus, funktsionaalsus, taaskasutatud puit ning Eesti disain ja toodang ongi meie toote suurimad väärtused,” lisavad EHA noored.

Eha valgusti – tükike sära, mis kuulub Sulle

 

PÕF 2020 kuldmedal ja särav tulevik

Eesti parima õpilasfirma võistlusel saavutas EHA esikoha, lüües žürii silmad oma valgustiga eredalt särama. Aukartustäratav oli EHA ka konkurentide silmis, mitmed õpilasfirmad tõid oma suurima konkurendina välja just neid. Võiduga kaasneb ka võimalus esindada kodumaad Euroopa parima õpilasfirma valimisel, mille nimel võistlusjärgselt ka vaeva on nähtud.

Suurimaks motivatsiooniallikaks peavad EHA noored reaalsete tulemuste nägemist. “Tahtsime alati ära teha midagi, millest oleks päriselt kasu ning millest inimesed saaksid rõõmu tunda,” kirjeldavad nad.  Õnnestumised ja kuuldud tagasiside innustab EHA tiimi tegutsema ja viib veelgi suuremate saavutuste ja rohkemate klientideni. “Oleme samuti väga ühtehoidev tiim ning utsitame teisteist muudkui edasi tegutsema – ühise suurema eesmärgi nimel.”

 

Maailma päästmisest silmanägemise säästmiseni

Algeselt oli õpilasfirma plaan hoopis teistsugune. Kavas oli luua platvorm, mille kaudu oleks võimalik maailma parandada, seda üleliigse toidu riknemisest päästes. Kavatseti luua vahenduskoht toidukohtadele ja klientidele, et aidata vabaneda toidust, mille realiseerimistähtaeg on peagi saabumas. “Kahjuks polnud sellisel ideel Eesti turul veel kohta. Õnneks tuli läbikukkumine kiirelt – tegime kannapöörde ja pühendusime EHA-le,” kirjeldavad noored oma pöördumist EHA idee juurde. Lampide tootmise idee tuli tootearendajal ning üksmeelel jätkati tööd hoopis teistsuguse sihi suunas, kui algselt plaanitud. Tiim on oma tootes kindel ning siht silme ees liigutakse ka peale võistluse lõppu edasi, tegeledes aktiivselt tootearendusega.
Üksmeelses tiimis peitub jõud
Suurimaks takistuseks, mis tabas EHA noori juba sügisel, peavad nad olukorda, kus oli tarvis peale esmamõtte mahalaitmist leida uus idee. Kauaks aga nukrutsema ei jäädud ning peagi saadigi taas jalad alla. Edaspidised komplikatsioonid olid tehnikaga tegeleval firmal juba seotud tootmisega. Keeruline tehnika ja tööriistade puudus olid ühed suurimad murekohad, millega EHA silmitsi seisis, ent alati jõuti üheskoos sobivaima lahenduseni.
Žürii tõi lisaks kõigele välja, et EHA on paistnud teiste hulgast silma võrratu tööga, meenutades juba professionaalse ettevõtte töökäiku. Edukuse võtmeks peavad noored ise aga oma meeskonda. Üksteise najal tullakse välja raskustest, jõutakse võidukate ideedeni ning tuntakse tegemistest rõõmu. “Tiimi abil oleme ka arendanud suurepärase toote, mis ühendab stiilsuse ja funktsionaalsuse,” lisavad EHA noored.
„Meie tiim on ääretult elav ning kiirgab sära nagu meie lamp isegi.”

 

Vaata ka Eha reklaamklippi

 

ÕF Eha tooteid on võimalik soetada

Facebookist: eha
Instagramist: @ehalights
veebipoest ehalamp.ee
Mõne aja pärast saab Eha valgusteid näha erinevates disainvalgusti- ja mööblisalongides.

 

 

Eesti parima õpilasfirma finaal, kuhu jõudis 24 väärt äriideed, toimus 29. aprillil kell 18.00–19.30 JA Eesti Youtube kanali vahendusel. Sündmusega seotud infot on võimalik igal ajal lugeda ka Lastekaitse Liidu Märka Last noortetoimetuse ajajoonelt “Eesti parim õpilasfirma 2020”.

Sirely Veri
Märka Last noortetoimetus

2
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.