Scroll Top

ÕF Millestki-Midagi – lõputult ülejääke, lõputult võimalusi!

millestki-midagi logo

  Õpilasfirma Millestki-Midagi

     Käsitööna valminud sisustuselemendid

 

Õpilasfirma Millestki-Midagi nime taga tegutsevad Läänemaa Ühisgümnaasiumi noored, kes toodavad erinevaid omanäolisi sisustuselemente. Kõik tooted valmivad täielikult nende endi käsitööna.  Noortel on ka kaks suuremat eesmärki: kasutada tootmisel võimalikult palju ehitus- ja muude toodete ülejääke, et see lihtsal prügimäele või metsa alla ei satuks. Teiseks soovivad nad luua igale kliendile võimaluse tellida neilt just oma koju sobiv sisustuselement, mida võib-olla poest ei leia.

 

Taaskasutus muutub noorte seas iga aastaga üha popimaks. Ka teadlikus loodushoiust ja selle erinevatest probleemidest on üha aktuaalsem. Järjest rohkem on noori, kes otsivad ja ka leiavad väga ägedaid lahendusi  erinevate ülejääkide taaskasutamiseks. Õpilasfirma Millestki-Midagi on üks suurepärastest näidetest, et tuleb lihtsalt härjal sarvist haarata ja asjaga pihta hakata.  ,,Kõik algas mõttest toota puidujääkidest erilise disainiga rahakassasid. Koolis mainis nii muuseas üks meie liikmetest, et plaanib endale oma vanast lumelauast riiuli teha. Meile kõigile meeldis mõte ülejääkide kasutamisest toodete valmistamisel. Mõtlesime sellele, kui palju tekib maailmas korralikku ülejääki ning kui palju on võimalusi sellest midagi ägedat toota.  Nii sündiski meie firma Millestki-Midagi, selle kõige otsesemas mõttes.”

 

 

 

Lõputult ülejääke, lõputult võimalusi!

 

Noorte enda sõnad
                                                                                                                                                                                     

,,Meie tiim on väga äge, kokkuhoidev ja positiivse ellusuhtumisega. Samuti on meie pered, kool ja juhendaja väga toetavad, seega motivatsioon tegutsemiseks tekib justkui iseenesest ja motivatsioonipuudusest pole me end kunagi leidnud. Ilmselt seetõttu, et aasta vältel oleme proovinud võimalikult vähe viriseda, sest see vähendaks ka teiste firmaliikmete motivatsiooni. Lendame alati peale suhtumisega, et pole olemas lahendamatuid olukordi. Tootmisel paneme suurt rõhku keskkonnahoiule – kõik meie tooted valmivad ehitus- jm jääkidest ning on 100% meie enda käsitöö. Samuti valmistame tooteid ka eritellimusel, seega leiab iga klient just oma koju sobiva lahenduse. Meie lahendused on võrdlemisi leidlikud – nt autorehvidest on saanud stiilsed tumbad, vineerijuppidest vastupidavad lõikelauad ning veinikorkidest knopkatahvlid.”

 

Eriolukord ja konkurents

 

Eriolukord on igale õpilasfirmale peavalu valmistanud, mõnele rohkem, mõnele vähem.  Tähtis on ise positiivne olla ja pead mitte norgu lasta.  ,,Kõige suuremaks raskuseks sai meil nagu ka paljudel teistel firmadel muidugi seoses koroonaviirusega välja kuulutatud eriolukord. Meie tootmis- ja laoruumid asuvad koolis, mistõttu tootmisprotsess hetkel seisab. Samuti oleme kõik aktiivsed noored ning veel üheks suuremaks takistuseks sai ka ajapuudus ja tootmiseks ühise aja leidmine. Siiski säilitame positiivsuse ja leiame olukorrale toimiva lahenduse. Plaanime oma tegevusega jätkata kuni 31. augustini, mil lõpeb õpilasfirmade tegevusperiood. Selleks ajaks peame ka valmis saama eelnevad tellimused, mida praeguse olukorra tõttu pole võimalik valmistada. Vaatame jooksvalt, kui olukord võimaldab, ei välista me ka mõnel üritusel või laadal osalemist.”

Kes on teie  suurim konkurent või enim silma jäänud õpilasfirma?

,,Suurim võistlusmoment laatadel tekkis õpilasfirmadega meie oma koolist- ikka proovisime omadest rohkem silma paista. Üle Eesti jäid enim silma õpilasfirmad, kes tegid aktiivset müügitööd, näiteks  ÕF Plaks ja ÕF Münt. Nad innustasid ka meid oma müügitöösse rohkem panustama.”

 

 

 

ÕF Millestki-Midagi tooteid on võimalik soetada

         Instagramist: millestkimidagi
       Facebookist: millestkimidagi
   Kirjutades meilile: millestki.midagi@gmail.com

 

Eesti parima õpilasfirma finaal, kuhu jõudis 24 väärt äriideed, toimub 29. aprillil kell 18.00–19.30 JA Eesti Youtube kanali vahendusel. Sündmusega seotud infot on võimalik jälgida ka Lastekaitse Liidu Märka Last noortetoimetuse ajajoonel “Eesti parim õpilasfirma 2020”.

 

Kulla Saatmäe
Märka Last noortetoimetus

4

Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.