Scroll Top

ÕF Baik hoiab ratturite akud laetuna igal ajal, igas kohas

Baik2

Õpilasfirma Baik

Jalgratta dünamolaadija

 

On ilus ilm, täpselt paras üheks kosutavaks rattasõiduks. Haarad ratta, telefoni ja kõrvaklapid ning suundud pikki teid vallutama, kuulates oma lemmikmuusiku uut albumit, kuni äkitselt muusika peatub. Telefoni uurides avastad, et aku on tühjaks saanud, ent oled kodust kaugel metsatukas, kus pole laadimiseks ühtki võimalust. Sellisel puhul tõttab appi ÕF Baiki dünamolaadija, millega saad rattaga sõites oma telefoni laadida igal ajal, igas kohas. Kolm Hugo Treffneri Gümnaasiumi noort muudavad rattahuviliste sõidud muretumaks ning populariseerivad seeläbi kompaktset ja keskkonnasäästliku liikumisvahendit.

Baik on innovaatiline tarvik Eesti turul, millesarnast pole kodumaal veel varem loodud. „Baik väärtustab oma tegevuse juures loodushoidu ning propageerib rohelist mõtteviisi – kui anname jalgrattale dünamolaadija abil lisaväärtuse, populariseerime jalgratast kui mugavat, kompaktset ja ressursisäästlikku sõiduvahendit,” kirjeldavad noored. Lisaks on see suurepärane võimalus end liigutada ja treeningu asemel tööle või kooli hoopis jalgrattaga sõita. Baiki laadijaga võid kindel olla, et olulised kõned ja muud telefonitoimetused ei jää rattaga sõites tühja aku pärast tegemata.

 

 

Baik – täis aku otse sinu rattakodaratest!”

 

Pessimistid pandi oma sõnu sööma

Raskeimaks osaks oma teekonnast peavad õpilasfirma Baik noored ettevõtmise algust. Esialgsetest suurtest mõttelendudest ja lennukast ideest pidid nad loobuma, sest innukusest hoolimata ei olnud neid võimalik teostada. See andis noorte motiveeritusele valusa hoobi. Kui hiljem aga tänase Baiki idee kallal töötati, ei olnud tuttavatel noortesse ettevõtjatesse eriti usku, sest arvati, et dünamolaadija on teostamiseks liialt keeruline. „Tegutsesime siiski kõigest hoolimata edasi ja selle tulemusena oleme arengus suure hüppe teinud ning toimiva lahenduseni jõudnud,” räägivad nad.

Idee tekkis elust enesest. Noored on ise füüsiliselt aktiivsed, sestap sooviti lahendada probleemi, mis võib esineda spordihuvilistel. Luubi alla võeti jalgrattamaailm ning peagi leitigi, et rattatarvikute hulgas on puudu ühest toimivast dünamolaadijast. Esialgsest tagasilöögist on noored palju õppinud ning täna on tootmisel toimivad laadijad, mis rõõmustavad igat agarat rattasõitjat.

 

„Usume, et suurimaks konkurendiks ollakse iseendale. Oleme õpilasfirmade programmiga meeletult palju inimestena kasvanud ja seega juba väga palju võitnud.”

 

Selge siht on silme ees

Õpilasfirma noored on kindlad, et Baiki dünamolaadijal on potentsiaali võluda inimeste südameid ning oma lihtsuse ja efektiivsusega rattasporti populariseerida. Tühja aku probleemi on täheldatud mitmete sportijate puhul, mis annab noortele motivatsiooni toodet arendada ja edasi tegutseda. Lisaks on suureks abiks toetav meeskond. ÕF Baiki liikmed peavad oma tugevusteks eelkõige õlitatud meeskonnatööd, eristuvat toodet ja läbimõeldud äriplaani, mille abil rühitakse ka Eesti parima õpilasfirma võistluse võidu suunas.

Edasised plaanid on noortel selged „Kuna suvi on jalgrattaga sõitmiseks parim aastaaeg, siis kindlasti plaanime oma tegevust jätkata.” Lisaks on Baik pääsenud roheideede konkursi Negavatt 10 parima idee hulka. Sestap on noored seadnud eesmärgiks arendada toodet veelgi ressursisäästlikumaks, efektiivsemaks ja kasutajasõbralikumaks.

Kaasvõistlejate seast toob Baik välja õpilasfirma Eha, kes on neile teiste seast silma jäänud eelkõige stiilse ja tehnoloogilise lahenduse poolest. Baik soovib Ehale võistluseks ka palju edu.

ÕF Baik tooteid on võimalik soetada

Facebookist: ÕF Baik
Instagramist: baik_opilasfirma
Kirjutades e-postile baik.opilasfirma@gmail.com

Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, siis ka suurematest jaemüügist, näiteks Eesti Maanteemuuseumi poeletilt.

Toeta Baik noori ka nende poolt hääletades! Hääletuse lingi leiate ajajoonelt.

 

Eesti parima õpilasfirma finaal, kuhu jõudis 24 väärt äriideed, toimub 29. aprillil kell 18.00–19.30 JA Eesti Youtube kanali vahendusel. Sündmusega seotud infot on võimalik jälgida ka Lastekaitse Liidu Märka Last noortetoimetuse ajajoonel “Eesti parim õpilasfirma 2020”.

Sirely Veri
Märka Last noortetoimetus

6
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.