Scroll Top

Kärg Valner: “Omalooming päästab elusid”

Kärg Valner uus

Omalooming annab lootust, inspiratsiooni ja innustab teisi me ümber. Olgu tegemist kas karantiini või mõne igapäevase katsumusega, looming kannustab meid tagant ja aitab maailma ilusamates värvides näha.

Inspiratsioonist

Minu jaoks on inspireerivad sellised momendid, mida ma ise kutsun “rosinateks”. Need on kaunid hetked, väikesed detailid, mis panevad mõtlema. Need detailid, mis on olemas iga päev, kuid tihti ei panda neid tähele. Rosinad on hetked, mis innustavad meid hommikul voodist tõusma ja uue särava päevaga alustama.  

Me tahame, et kõik me ümber oleks pidevalt muutumas, arenemas, paranemas. Vaid samu tegevusi korrates hakkame märkama neidsamu rosinaid. Samu vigu korrates, samu hetki läbi elades, õpime ära kauneima kunsti –  kohaloleku kunsti. 

Hetkes kohal olemine ongi just see, mis muudab momendi nauditavaks ja meeldejäävaks.  Selleks, et elu täiel rinnal nautida, peab oskama igat hetke väärtustada, igas hetkes märgata neid nüansse, mis muudavad selle sama hetke, mis just aset leidis, unustamatuks.

Minu arvates see oskus ongi parim viis inspiratsiooni ammutada. Millest muust saame rohkem inspiratsiooni kui elust. Elu on see, mis ümbritseb meid kogu aeg ja just elu on see, mida nendel maagilistel “hetkedel” enda ümber märkama peaksime. 

“Selleks, et nautida muusikat, ei saa seda ühe korra kuulata.
Selleks, et nautida teekonda, ei saa seda ühe korra läbida.
Selleks, et nautida elu, ei saa seda ühe korra elada… “

Kunst on võimalus kõigile

Kaunite kunstide juures on kauneim see, et kunsti ei pea looma vaid need, kes on selleks kvalifitseeritud. Kunst on võimalus KÕIGILE. On inimesi, kes väljendavad end kõige paremini sõnades, inimesi, kes väljenduvad tantsus, joonistustes jne. Nad kõik räägivad universaalses keeles, kunsti keeles. Loomingul on hea omadus mõista inimesi, pugeda igaühele hinge. Kunstiteoses näeme enese suurimaid hirme, nõrkusi, aga ka rõõme. See täiendab ning täiustab meid, aitab tavaelule teistsuguse pilguga otsa vaadata. 

Kunst ei ole kunsti teha, kunst on kunstis kunsti näha.

Jääme ootama teie laule, joonistusi, tantse, luuletusi ja kõike muud, mis sütitab!

 


 

Kärg Valner  (17)
Loomepesa toimetaja
Märka Last noortetoimetus
Fotod: erakogu

 

✎ Vaata ka kõike muud, mis Loomepesas toimub

Luulepesa ja  GALERII: Loomepesa joonistused
Häid soove ja soovitusi lastekirjanik Mika Keränenilt

 

4
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.