Scroll Top
Endla 6-18, Tallinn 10142

Harku valla multidistsiplinaarne koostöövõrgustik laiendas teadmisi lastekaitsetöö olemusest ja sisust

harku pilt

8. ja 9. oktoobril kogunes Meriküla spordi- ja õppekeskuses Harku valla lapse heaolu toetav multidistsiplinaarne võrgustik. Tegemist oli Lastekaitse Liidu ja Sotsiaalkindlustusameti ühistööna läbiviidava koolitusega „Koostöös lapse heaks“.

„Koostöös lapse heaks!“

Alates 2018.aastast on MTÜ Lastekaitse Liit läbi viinud juba 18 „Koostöös lapse heaks!” koolitust erinevates omavalitsustes üle Eesti. Koolituste tulemusel on selgunud, et mured, millega võrgustikutöös silmitsi seistakse, on Eesti eri piirkondades üldjoontes samad. Multidistsiplinaarse koostöö edendamine on Lastekaitse Liidu hinnangul oluline eelkõige seetõttu, et abivajavaid lapsi ja peresid õigeaegselt märgata ja neid terviklikult toetada. Toimiv ja tõhus võrgustikutöö on aluseks abivajavate laste märkamisele, probleemide ennetamisele ja nende edukale abistamisele.

Alates 2024. aastast on võrgustikukoolituste kesksel kohal lastekaitsetöötaja, tema roll ja lastekaitsetöö olemus. Suurem teadlikkus lastekaitsetöö sisust ja protsessidest aitab võrgustikus luua rolliselgust ning tagab edukama valdkonnaülese koostöö laste ja perede abistamisel.

Harku vallas on toimuv võrgustikutöö

Harku valla võrgustikukoolitusele oli kohale tulnud 22 oma ala spetsialisti. Koolituse avas Sotsiaalkindlustusameti laste heaolu osakonna ennetusteenuse juht Heli Suvi ning ülejäänud esimest päeva juhtisid Sotsiaalkindlustusameti laste heaolu osakonna siseriikliku nõustamisteenuse juht Kristina Laul ja nõustamisteenuse nõunik Maarja Kähr.

Harku valla multidistsiplinaarse koostöövõrgustiku liikmed tõid välja, et kuigi piirkonnas võrgustikutöö toimib, siis on südantsoojendav kõiki silmast-silma näha ja ühtse laua taga kokku saada. Spetsialiste on piirkonnas palju ja leidus spetsialiste, kes ei olnud enne tänast veel ühise laua taga kohtunud. Ootustena toodi välja, et soovitakse rohkem teada saada lastekaitsetöö olemusest ja sisust ning saada seejuures ka rohkem selgust oma rollist lapse heaolu võrgustikus. Kõlas lause, et soovitakse rohkem teadmisi, mida märgata, millal teavitada  ja kuidas mitte üle reageerida, et lastekaitsetöötajat seejuures oma teavitustega üle ei koormaks.

Neli koolitust aastas

2024. aastal viib Lastekaitse Liit koostöös Sotsiaalkindlustusametiga läbi kokku 4 koolitust. Märjamaal ja Kehtnas toimusid multidistsiplinaarsed võrgustikukoolitused septembri kuus ja tagasiside koolitustele on olnud väga positiivne. Peale Harku koolitust sõidetakse viimaseks koolituseks aasta lõpu poole veel ka Hiiumaale.

2024. aastal juba toimunud koolituste kohta saab lugeda:

Koolitused toimuvad Sotsiaalministeeriumi strateegilise partnerluse projekti “Koostöös laste ja perede heaks” raames, koostöös Sotsiaalkindlustusametiga.

0
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.