Scroll Top

GALERII: Algas 5-päevane suvekool “Anname mikrofoni laste ja noorte kätte”

201264735_2993212564291019_8494147292099686129_n

Lastekaitse Liidu noortekogu ning Sotsiaalkindlustusameti lasteabitelefoni tiim korraldavad sel nädalal, 14.-18. juunil 12-17aastasele noortele suvekooli. Viis päeva kestev suvekool kannab pealkirja “Anname mikrofoni laste ja noorte kätte” ning tõi üle Eesti pealinna kokku paarkümmend noort.

“Lastel ja noortel on nii palju häid mõtteid, ideid, tarkusi. Nad kogevad maailma enda, laste ja noorte, vaatest ja on lahkesti nõus seda kogemust jagama. Meil täiskasvanutel tuleb neid rohkem usaldada, kaasata ning koos nendega toimetada,” ütles Mari-Liis Mänd, Sotsiaalkindlustusameti ennetusteenuse juht, kes on tihedalt seotud ka lasteabitelefoniga.

Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituut (BFM) on ette valmistanud mitu töötuba, mis sisustavad ära suvekooli esimese ja viimase päeva. Nii näiteks said osalejad esimesel päeval teada, kuidas teha animatsioone ning mobiilidega videote tegemise töötoas valmis osalejal oma piltstsenaarium. “Animatsioonis on kõik võimalik,” usub koolitaja Katrin Sigijane. Reedel ootab ees vabavara montaažiprogrammi DaVinci Resolve õppimine ja oma filmitud materjali monteerimine – materjali ettevalmistamine ja korraldamine, montaaži põhimõtted, muusika ja tiitrite lisamine, projekti eksportimine eri platvormidele.

Vahepealse aja täidavad külaskäigud, huvitavad inimesed ja põnevad mõttevahetused. Nii minnakse külla Sotsiaalkindlustusametisse, kus muuhulgas tutvutakse ööpäevaringselt toimiva lasteabitelefoni www.lasteabi.ee tööga. Ühtlasi käiakse ära Õiguskantsleri Kantseleis, kohtumas laste ja noorte õiguste osakonna esindajatega. Suvekooli jooksul saavad osalejad ka teemadega, millega tegeleb Lastekaitse Liit ning kuulevad liidu noortekogu esinduselt, kuidas nemad sinna töösse kaasatud on. Vahepeale jääb toredat meelelahutust, näiteks minnakse külla Eesti Noorsooteatrisse, ja erinevaid külalisi: Tamo Vahemets, Signe Ventsel, Kätlin Rohilaid-Aljaste.

“Meie eesmärk on võimendada ja ühendada kõike seda, mis tegelikult juba praegu olemas, sest laste ja noorte heaks palju, kuid nendega koos tegutsemine aitab kindlustada juba täna olukorra, kus nende hääl ja visioon saab aidata luua mitte ainult tulevikku, vaid ka olevikku,” ütles Lastekaitse Liidu noortekogu juht Triin Sooäär (17), kes on ühtlasi ka suvekooli koordinaator.

Suvekoolis osalejad: Kertu, Mareena, Alide Kristine, Aveli,  Marii Eleen, Kristelle, Paula, Marilin, Lucia, Kristel, Lisethe, Kerda, Frida, Anna, Mariell, Agnes, Kairit, Inger-Paula. Toetavad taustajõud: Kadi Saar ja Kristi Märk.


Varasemalt samal teemal:
Lasteabi ja Lastekaitse Liit kuulutasid välja küsitluse “Anname mikrofoni laste ja noorte kätte”

 

Suvekooli toimumist toetavad. Aitäh!

0
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.