Scroll Top

Noortekogu esinduse ettekanne Lastekaitse Liidu üldkogul

Esimene uus – koopia

28. mail toimus Lastekaitse Liidu iga-aastane üldkogu, kus lisaks bürooliikmetele rääkisid enda eelmise ja selle aasta peamistest fookusteemades ka Lastekaitse Liidu noortekogu tuumiku liikmed. Siin on see, mida omalt poolt välja tõime ja ära märkida soovisime. 

Lisaks rohketele piltidele ja kajastustele tõime välja, et Lastekaitse Liidu noortekogu järgmised kolm sammu on:

1. Täna kell 17.30 algav Huggy 24-LIVE, kus kaks meie esindajat koos Õiguskantlseri Kantselei (lasteombudsmani) esindajaga koos otse-eetris on;

2. 14.-18. juunil korraldame koos Lasteabi tiimiga 5-päevase suvekooli “Anname mikrofoni laste ja noorte kätte”, kuhu ootame 15-20 Eestimaa last ja noort;

3. Oleme välja töötamas lapse õiguste saadikute võrgustiku kontseptsiooni. Nii pole meie-teie noored, vaid on ühine lapse õiguste saadikute võrgustik, kes on saanud vastava koolituse ja väljaõppe ning kes saavad ennast huvitavatel teemal kaasa rääkida nii Lastekaitse Liidu büroo igapäevatöös, arvamuste andmisel ning ühtlasi vastavalt vajadusele ka Lasteabi, lasteombudmsani, Just Filmi ning teiste selle valdkonna koostööpartneritega.

 

Mida on Lastekaitse Liidu noortekogu ridadesse kuulumine Sulle isiklikult juurde andnud ning mis Sulle seni kõige rohkem meeldinud on? 

  • Ma olen oluliselt paranenud sellel alal, mis puudutab Instagrami. Lihtsalt oskan seda niipalju paremini kasutada. Samuti usun, et olen (jällegi) õppinud natuke nii sellest kuidas üks tiim tegutseb tervikuna kui ka iga liige individuaalselt. Olen enda jaoks leidnud täiesti uue ja hämmastava maailma täis huvitavaid ja ägedaid inimesi, üritusi ja eesmärke. See on aidanud mul olla veelgi parem versioon iseendast muutes mind veelgi enam üheks väga aktiivseks nooreks. Olen saanud julgust võhivõõrastega täiesti avatud olla ja näinud palju äärmiselt erisuguseid inimesi. Vau!
  • Lastekaitse liidu noortekogu on andnud mulle juurde julgust kaamerate ees ja arendada veel enam enda suhtlemis oskust just eriti võõraste inimestega. Ma olen saanud võimaluse avaldada enda arvamust ning viia ka enda sõprade arvamus teisteni. Mulle meeldib just siin süsteemis see et sa saad siin teha midagi mida sulle meeldib teha ja keegi ei sunni sind midagi ebameeldivat tegema. Meeldis mulle tohutult huggy päeviku live kui ka inspiratsiooni päev ja loomulikult lemmikud on ka Triinu 15 minutilised videokõned mille ta ideaalselt läbi viib
  • Mulle on Lastekaitse Liidu noortekogusse kuulumine andnud palju julgust, julgust rääkida, julgust avaldada oma arvamust. Läbi Lastekaitse Liidu noortekogu olen saanud aru, kui suur väärtus on tegelikult meie noorte sõnas. Mulle on meeldinud seni kõik koolitused, kus olen osalenud, väga on ka meeldinud kõned, kus oleme saanud avaldada oma arvamust.
  • Noortekogu ridadesse kuulumine on andnud mulle hulgaliselt uusi ja huvitavaid kogemusi, tutvusi ja võimalusi. Iga tehtud tegu või mõnel sündmusel osalemine on olnud inspireeriv ja silmaringi avardav. Raske on välja tuua, mis kõige rohkem meeldinud on, kõik on olnud imelised ja ägedad.
  • LKL-u noortekogu ridadesse kuulumine on isiklikult mulle juurde andnud kohutavalt palju uusi kogemusi (näiteks, kuskil esinemas ning igasugustes koosolekutes osalemas), teadmisi valdkondades, mis on tihedalt seotud kas laste ja noorte õiguste või nende heaolu ja tervisega, tõesti palju väärtuslikke kohtumisi erinevate inspireerivate inimestega ning positiivseid emotsioone koos platvormiga oma oskuste arendamiseks. Ja kõige rohkem on mulle meeldinud meie tiimi õhkkond (Zoom’ist hoolimata) – eriline suhtumine, tänulikkus, austus, liikmete moraalne toetus ja tunnete tunnustamine.
  • Lastekaitse Liidu noortekogu on minu isiklikule arengule aidanud kaasa järgnevate aspektide alusel:
    – Teadmised lapse õigustega seotud valdkonnast laiemalt;
    – Järjepidevuse kasvatamine kommunikatsioonis ja sündmuste korraldamisel;
    – Kogemuse koos täiendkoolitustega efektiivselt kaamera ees esinemiseks;
    – Väärt lennukusi ideedelt; – Hea koostöövõrgustiku, kellega ühiselt aidata kaasa muutuste loomisesse;
    – Kogemusi erinevate inimtüüpidega;
    – Teadmine, et mentoriga koos on võimalik leida lahendusi ka lahendamatutena näivatele osadele;
    – Ülevaade kogu Eestist. Kõige rohkem on andnud noortekogu isiklikul tasandil juurde võimalust potentsiaali rakendada läbi koolituste ja avaliku esinemise. Lisaks ka eesmärkide seadmiseks rohkem alust.
  • Mulle on siin olemine andnud julgust ja mulle on antud võimalus erinevate ministrite ja inimestega rääkida.

 

 

 

0
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.