Scroll Top

Otse Eeter: “Eks kaasamise alla läheb ju ka noorte informeerimine neile huvipakkuvas ning atraktiivses keeles”

IMG_1064

Uudised – sõna, mis tekitab paljudes vastumeelsust ning kõlab tihti igavalt. Ometi tõde on see, et meie ümber toimuvad pidevalt igapäevaelu muutvad sündmused, millega peaks kursis olema. Kas asi on selles, et uudistesaated kestavad pool tundi, artiklid on lehekülgede pikkused ning raadiosaated on juba möödunud trend?

Tegelikult piisab ju ka tihti paarist lausest ning mõttest, mis võtavad kogu sündmuste käigu kokku.

Mis siis, kui uudiste lugemise asemel saaksime panna käima laulu ning peale paari minutit olla juba viimaste suurimate sündmustega kursis? 

Just sellest tuligi idee ühendada kaks südameasja: räpp ja laste kaasamine. Eks kaasamise alla läheb ju ka noorte informeerimine neile huvipakkuvas ning atraktiivses keeles.   

Mind ja teisi üheteistkümnendikke ootab saabuval kooliaastal ees uurimis-praktiline töö (edaspidi UPT), mille eesmärk on kombineerida õpilase oskused ja huvid ning anda talle vabad käed nendest väljundi loomisel. On oluline, et töö oleks õpilast ennast arendav ning väärtuseks ka teistele. Sarnaselt põhikooli loovtööle, saab ka nüüd ise teema valida ning luua midagi huvipakkuvat ja sellist, mida muidu kätte ei võtaks.

Nii ma otsustasingi enda UPT-ks hakata avaldama räppe, mis räägivad ei millestki muust kui uudistest.

Esimese räpi leiad siit: https://soundcloud.com/otse-eeter/juulireportaaz

Kärg Valner (Otse Eeter)
Loomepesa toimetaja
Märka Last noortetoimetus
Foto: Erakogu

1
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.