Scroll Top

ÕF Homme – ilus silmale ja hea hingele

homme

    Õpilasfirma Homme

     Mereklaasist ja ajupuust ehted

 

Õpilasfirma Homme nime taga tegutsevad Kuristiku Gümnaasiumi noored, kes valmistavad imeilusaid ja ainulaadseid mereklaasist ja ajupuust ehteid.  Need pole mitte lihtsalt iluasjakesed, vaid neil on ka missioon – näidata teed loodusesse. Iga ehtega tuleb kaasa kaart, millele on ära märgitud soetatud ehtega seotud looduskaunis koht ja Google Maps rakenduse koordinaadid. Nii saab igaüks lihtsalt ja mugavalt sinna kohale minna. Loodusesse juhatades tahavad noored inimestele näidata selle ilu ning puhta keskkonna hindamatut väärtust. 

 

Ehete valmistamine polnud noortel esimene mõte. Õpilasfirmale ideed nuputades oli nende eesmärk luua midagi, mis oleks korduvkasutatav, toodetud taaskasutatud materjalidest ja loodussõbralik. ,,Kõigepealt tulime ideele, et võiks kasutada ajupuitu ja mereklaasi, sest need olid meie jaoks kõige huvitavamad loodusest leitavad materjalid. Alles seejärel mõtlesime teha ehteid. Looduse ja ehete sidumine oli kuidagi loomulik asjade kulg. Üks põhjus oli ka see, et me kõik kolmekesi kanname ehteid ning läbi nende saame ellu viia oma missiooni – tuua loodust inimestele lähemale. Need ehted representeerivad meie jaoks Eestimaa looduse ilu ning seda me soovimegi inimestele rohkem näidata.”

 

 

Leia oma tee kaunisse loodusesse juba Homme!

 

Neiud laususid, et suurimaks raskuseks on olnud ehete suunamine ja loomine meestele, sest enamus nende ehteid on hetkel pigem naistele. ,,Meie tooted on tulevikku suunatud! Nendega saab ennast ehtida ning need kannavad endas ka suuremat tähendust. Niimoodi saab kandja näidata ka teistele, et hoolib loodusest ja puhtast keskkonnast. Samuti on meie ehted ideaalsed Eesti turundamiseks välismaal ja kaardike, mis ehtega kaasas on, justkui kutsub inimesi loodusesse jalutama.”

 

Meil motivatsiooniga probleeme ei ole, turgutame üksteist aeg-ajalt heade sõnadega.

Konkurents ja tulevik

Konkurents on olnud sellel aastal tugev, aga see neidusid  ei heiduta. Kui naudid seda, mida teed on ju pool võitu juba käes. Ise on nad öeldnud nii: ,,Suurimaks konkurendiks on Münt, kellel on olnud meie silmis parim teostus. Samuti on nad kasutanud mitme professionaali abi ning selles osas on nad meile eeskujuks.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Millised on teie  plaanid tulevikuks?                                                                                                                                                                                           

,,Oleme selle peale mõelnud. Esialgu jätkame kuni augusti lõpuni oma tegutsemist, mis tulevikus edasi saab, pole veel kindel, kuid mõtteid on olnud, kuidas seda ideed edasi arendada. Meie missioon on jätkuvalt säilitada puhast keskkonda ja imelist loodust.”

 

 

ÕF Homme tooteid on võimalik soetada

        Instagramist: ÕF Homme
       Facebookist: ÕF Homme
          E-poest: of-homme ja ofmarket.ee

 

Eesti parima õpilasfirma finaal, kuhu jõudis 24 väärt äriideed, toimub 29. aprillil kell 18.00–19.30 JA Eesti Youtube kanali vahendusel. Sündmusega seotud infot on võimalik jälgida ka Lastekaitse Liidu Märka Last noortetoimetuse ajajoonel “Eesti parim õpilasfirma 2020”.

 

Kulla Saatmäe
Märka Last noortetoimetus

 

0
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.