Scroll Top

ÕF SNÆKK säästab tegusa inimese aega ja paitab maitsemeeli.

Snaekk1

Õpilasfirma SNÆKK

Tervislik vahepala tuubis

 

Tervislikkus, uudsus ja efektiivsus – nõnda võib kirjeldada ÕF SNÆKK tooteid, mis on maitsvaks lahenduseks kõigile, kes soovivad toituda tervislikult, kulutamata palju väärtuslikku aega. Viiest Tallinna 21. Kooli ja ühest Tallinna Reaalkooli noorest koosnev õpilasfirma võimaldab igaühel toituda tervislikult, tuues Eesti turule värskust tuubi pakendatud maitsvate vahepaladega.

Õpilasfirma SNÆKK snäkid ei ole pelgalt tervislikud, vaid muuhulgas ka vegan, lisatud suhkruteta ning säilitus- ja värvainetevabad. Tänapäeva kiire elutempo juures võib olla keeruline planeerida aega selleks, et korraks aeg maha võtta ja süüa valmistada.  Tuubi pakendatud vahepala aitab vältida olukorda, kus tühja kõhu tõttu on inimestel halb tuju või vähe energiat. SNÆKK sisaldab endas kõiki täisväärtusliku toidukorra süsivesikuid, valke ja rasvu, et kõht püsiks täis ja saaks ka kaugemas tulevikus tugevat tervist nautida. SNÆKK hoiab kokku aega, et saaks olulistele tegevustele keskenduda ning ka tulevikus täisväärtuslikku elu nautida.  See on kiire vahepala või toidukord, mis on korraga nii toitev, tervislik kui ka maitsev,” kirjeldavad noored ise oma toote efektiivsust.

SNÆKK – efektiivse inimese toit – tervislik ja maitsev toidukord tuubis”

 

Häkatoni võit on taskus

Õpilasfirma SNÆKK idee loodi juba 2019. aasta suvel toimunud JA Alumni Estonia korraldatud õpilasfirmade häkatonil. Kuus ettevõtlikku noort arendasid häkatonil välja SNÆKKi toote olemuse- nime, idee ja missiooni ning valmistati esimesed prototüübid – seda kõike vaid 48 tunni jooksul. Lahenduseni jõuti inspireerituna elust enesest- tänapäeva kiire elutempo juures on aeg kujunenud kõige väärtuslikumaks ressursiks, mille puudumisel on ka raske täisväärtuslikult toituda ning nii ka noorte endi eludes. Sihikindla tegutsemise tagajärjel saavutati häkatonil ka esikoht ning SNÆKK sai võistlusel tuntuks kui suurima potentsiaaliga õpilasfirma. Võit taskus, liiguti ühtse tiimina edasi teiste võistluste võitmise suunas. „SNÆKK oli meile kõigile saanud omal viisil sihiks ja eesmärgiks ning kuna kuueliikmelise tiimina toimis töö väga hästi, jätkasime samas koosseisus ka õpilasfirmana.” Hetkel valmistub õpilasfirma tiim žüriivestlusteks ning tegutseb hoogsalt tootearendusega, et võita oma vahepaladega kõigi tegusate inimeste südamed.

 

„Meie eesmärgiks on anda inimestele juurde seda, mis on neile kõigile kõige väärtuslikum – aega ja tervist.”

 

Tegutsemisrõõm on nakkav ja motiveeriv

Õpilasfirma SNÆKK liikmed on firma väljatöötamisel koos tegutsenud juba pea aasta, ent motivatsioon ja tegutsemisrõõm ei ole kuhugi kadunud. „Kõige rohkem motiveerivad teised töökad tiimikaaslased, kui nemad rõõmuga tegutsevad, tahad ka ise seda tegutsemisrõõmu kogeda ja pingutad veelgi enam,” jagavad noored. Lisaks toovad nad välja, et klientidelt saadud tagasiside inspireerib tootearenduse nimel vaeva nägema ning annab uusi ideid, kuidas edasi töötada. Positiivsed sõnad suurendavad tegutsemistahet ja tekitavad meeldiva tunde, mille abil on edasi tegutseda märksa rõõmsam. Hetkel ei näe noored oma teekonnal suuri takistusi. Algselt esinenud mured nagu tuubipakendi leidmine on juba ületatud ning siitmaalt liigutakse sihikindlalt edasi.

SNÆKKi liikmed kiidavad ka teisi õpilasfirmade noori pika ja raske teekonna läbimise eest. Konkurentide seas toovad nad välja ÕF Eha, oma koolikaaslased, kes neile oma toodete ning tegemistega enim silma on paistnud.

 

„Uudne toode, mis on tarvilik kõigile ja moodne disain meelitavad kliente ligi ning mõnus maitse ja erinevate sortide olemasolu toob nad tagasi.”

 

Suured ja selged tulevikuplaanid

Peale Eesti parima õpilasfirma võistlust on lootust SNÆKKe leida ka tuntud jaemüügikettidest üle kogu Eesti. Ootamatu viirusepuhangu tõttu on jäänud teostamata mitmed kevadplaanid, mis on plaanis esimesel võimalusel täide viia. Laos on 400 snäkipakendit ootamas eriolukorra lõppu, et rõõmustada kõiki huvilisi maitsvate elamustega. Lisaks on noored tõsiselt mõelnud peale õpilasfirmana tegutsemist saada osaühinguks. Aasta algusest saati on peetud läbirääkimisi ka Salvestiga, et osaühinguna tootmistegevus nende hoonesse üle viia. „Kui see õnnestub, on meil väga head võimalused osaühinguna kiiresti suurde tootmishoonesse suurte tootmismahtude juurde jõudmiseks, et seeläbi müüginumbreid suurendada ja rohkemate inimesteni jõuda,” kirjeldavad noored oma tulevikuplaane.

 

ÕF SNÆKK tooteid on võimalik soetada

Facebookist: ÕF snÆKK
Instagramist: of.snaekk
Kirjutades e-postile of.snaekk@gmail.com
Peagi avatavast veebipoest snaekk.ee/pood

Kui kõik edeneb plaanipäraselt, siis võib SNÆKKe leida ka suurematest poekettidest Eestis.

Hetkel on müügitegevus ajutiselt peatatud viiruspuhangu tõttu, ent eriolukorra lõppemisel võetakse tellimusi taas vastu.

Toeta SNÆKK noori ka nende poolt hääletades! Hääletuse lingi leiate ajajoonelt.

 

Eesti parima õpilasfirma finaal, kuhu jõudis 24 väärt äriideed, toimub 29. aprillil kell 18.00–19.30 JA Eesti Youtube kanali vahendusel. Sündmusega seotud infot on võimalik jälgida ka Lastekaitse Liidu Märka Last noortetoimetuse ajajoonel “Eesti parim õpilasfirma 2020”.

Sirely Veri
Märka Last noortetoimetus

4
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.