Scroll Top

Üle-eestiline küsitlus: Anname mikrofoni laste ja noorte kätte

OnlineExpo filmimise päev

Lastekaitse Liidu noortekogu ja Lasteabitelefon kutsuvad kõiki kuni 17-aastaseid lapsi ja noori vastama kahele küsimusele. Kui saaksid täna kuldvõtme, mis avaks ukse laste ja noortega seotud probleemi lahendamiseks, siis millise teema Sa valiksid ja miks? Kui Sul oleks raadios või televisioonis 30 sekundit, et öelda kõigile Eestimaa inimestele midagi, siis mis see oleks? 

Kõigi vastajate vahel loosime välja auhindu ning lisaks valime välja vastused, mille põhjal valmivad videoklipid, kus saavad soovi korral osaleda ka vastajad ise. Küsitluse ankeedi leiate sama uudise lõpust või saate avada ka otse SIIT.

“Samad kaks küsimust olid üks osa meie hiljutisest Lastekaitse Liidu vabavõrgustiku laienemise kampaaniast, mille raames tuli palju kuldaväärt mõtteid. Sealt ka see mõte, et kui kuulsime Lasteabitelefoni laste ja noorte kaasamise plaani, pakkusime välja, et miks mitte anda ka teistele samal moel kaasarääkimise võimalus,” ütles Lastekaitse Liidu noortekogu juht Triin Sooäär (17). Ühtlasi tõi ta välja, et antud juhul on suureks lisaväärtuseks küsitlusele järgnev etapp, kus mitmed lapsed ja noored saavad enda mõtted ka kaamera ees esitada.

  • Tehke asju mitte meie jaoks, vaid koos meiega;
  • Palun ärge rääkige meile sõna andmisest, vaid andke meile sõna;
  • Lapsed on suurepärased muutuste esindajad. Palun lubage meil teiega koos meid puudutavates küsimustes lahendusi otsida ja tegutseda. Usume, et meie käes on nii mõnigi võti, mis avab rohkem uksi, kui te praegu ette kujutate.

Just nii kõlasid mõned 2019. aasta novembris Brüsselis toimunud ÜRO lapse õiguste konventsiooni 30. juubeli tähistamisel noorte sõnavõttudest kõlama jäänud mõtted.

Teie vastuseid ootame kuni 8.04.2021 ning nagu enne mainitud, saate enda vastused sisestada allolevasse vormi või SIIA.

Suur aitäh Sulle, et kaasa mõtled ja enda arvamust avaldad!

___________

Artikli päisepildi fotod: Vadim Firsa
Lastekaitse Liidu noortekogu filmimise päev OnlineExpos

4
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.