Scroll Top

Galerii: Kaamera ees ja kaamera taga ehk anname mikrofoni noorte kätte

Copy of 20210225_133534

25. veebruaril toimus OnlineExpos Lastekaitse Liidu noortekogu filmimise päev, mille peamiseks eesmärgiks oli eneseväljendusoskuse ja kaamera ees esinemine treening. Seda nii teoorias kui praktikas ehk et suure osa terve päeva kestnud filmimisest moodustas reaalne kaamera ja mikroni ees olemine. 

Küsime meie noortekogu liikmetelt, kas nad tunnevad, et nende praktilised kommunikatsiooni puudutavad oskused (esinemise julgus ja kaamera ees olemise mugavus, eneseväljendusoskus, koosolekute läbiviimine, teadmised sotsiaalmeediast vms) on selle viimase poole aasta jooksul kuidagi paranenud.

Nende vastused on teie ees:

  • Jah, ikka. Esimene koosolek mille korraldasin võttis aega poolteist tundi ja ega me seal väga midagi ei teinud. Nüüd korraldan palju sisukamaid koosolekuid poole tunni jooksul. Samuti kiidaksin seda asja siin taevani, kuna olen alati olnud see kes vatrab ja vatrab ja vait ei jää. Olen selle poole aasta jooksul õppinud rääkima palju tabavamalt ja lühemalt. Aitäh!
  • Kuna mul ei olnud nii suurt kogemust väga kaamera ees siis võimalus oneline exspos oli just see mis andis mulle suure sammu julguses edasi ning päeva lõpus ma juba nautisin kaamera ees olemist. Usun et olen õppinud ka rohkem enda tundeid ja seisakuid väljendama hakanud sest eelnevalt pole ma sellele nii palju tahelepanu pööranud sest keegi pole väga küsinud. Kindlasti olen tohutult tänulik et olen saanud nii oalju teadmiseid siin kui ka nii ägedate inimestega koostööd teha
  • Jah, ma olen osavamaks saanud sotsiaalmeedias, kindlasti on ka paranenud oskus olla kaamera ees.
  • Igatahes on. Julgus esineda on kasvanud ja kui pean olema kaamera ees, siis tunnen end juba mugavalt kuna seda kõike olen varem juba teinud ning kogenud. Lisaks nendele oskan ka ennast ja enda arvamust selgemini väljendada, uute ja võõraste inimestega suhtlemine on kergem ja julgem.
  • Kahtlemata! Esiteks, hästi tunnen, et olen kaasatud ning minu arvamus, mõtted ja pakkumised on tõesti tähtsad ja lõpuks ometi võivad midagi muuta, millele positiivselt mõjuda ja kedagi innustada. Tunnen ka äärmiselt palju häid emotsioone, tugevat energiat ja toetust LKL-u noortekogu liikmete poolt. Tunnen, et mul on võimaluste spekter palju-palju avaram, kui oli varem. Kindlasti, selle viimase poole aasta vältel paranes nii minu eneseväljendusoskus eesti keeles, esinemise julgus, kui ka laienes silmaring, sõprade-tuttavate hulk ja omandasin mina isiklikult palju uut! Tegelt olen palju kordi oma mugavustsoonist välja astunud ning ongi see äge!
  • Viimase poole aasta jooksul on arenenud minu julgus olla avalikult esinedes enda mugavustsoonist väljas, rääkides päris asjadest ilma liigse poliitkorrektsusega. Lisaks arenenud aspektid:
    – Sotsiaalmeedia jälgijate kogumine (luues noortekogu Instagrami); –
    Kaamera ees ka vähese ettevalmistusega esinedes oskus enda jaoks mõtestada “Miks?” eelnevalt;
    – Teiste arengule konstruktiivselt vajalik abi. Lastekaitse Liit on heaks hüppelauaks just lapsi-noori puudutavatel teemadel, sest organisatsioon on loonud kestliku süsteemi, mida üheskoos sihtrühmaga on võimalik edasi arendada. Aitäh!
  • Jah, ma olen julgem ja ei pabista enam eriti kaamera ees olles või kellegi tähtsaga rääkides.

 

Fotod: Vadim Firsa, OnlineExpo

Filmimise päev oli üks osa Lastekaitse Liidu noortekogu poolt aasta tagasi planeeritud meedialaagrist, millest sai pandeemia tõttu kaks erinevat osa: filmimise päev, kus sai osaleda vaid väike hulk noori ja üle veebi toimunud inspiratsiooniseminari päev. Tegemis on Lastekaitse Liidu poolt kirjutatud Aktiivsete Kodanike Fondi projektiga “Lastekaitse Liidu üle-eestilise võrgustiku ja koostöö arendamine ning liikmeskonna kommunikatsioonivõimekuse tugevdamine”.

0
Easysoftonic
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.