Scroll Top
Endla 6-18, Tallinn 10142

Lastekaitse Liidu eestvedamisel toimus Rootsis laste osaluse edendamisele pühendatud koostöökohtumine

IMG_3058

Lastekaitse Liidu eestvedamisel toimus Stockholmis oktoobri alguses  laste osaluse edendamisele pühendatud rahvusvaheline koostöökohtumine.  Kohtumisel tutvustati erinevate organisatsioonide tööd laste kaasamisel ja õpiti üksteise parimatest praktikatest.

Tegemist oli projekti “Koostöövõrgustik laste osaluse edendamiseks Balti- ja Põhjamaades” teise koostöökohtumisega, mille eesmärk on edendada lapse osalust ja ühtlustada kaasamise praktikaid Läänemere piirkonnas. Lastekaitse Liidu algatatud võrgustikus osalevad laste heaolu ja huvikaitsega tegelevad organisatsioonid Lätist, Leedust, Soomest ja Rootsist. Varasemalt on koosöövõrgustik kohtunud nii Tallinnas kui ka Helsingis.

Stockholmis toimunud kohtumisel jagasid oma teadmisi ja kogemusi Save the Children Sweden (Rädda Barnen) ja Läänemeremaade Nõukogu esindajad. Rootsi kolleegid tutvustasid rahvusvaheliste organisatsioonide struktuuri ning tõid näiteid ühisest huvikaitsest. Save the Children Rootsi esindajad kirjeldasid, kuidas nemad laste arvamust koguvad ja uuringuid läbi viivad. Samuti, kuidas on tagatud uuringute eetilisus. Valitsusvälisel organisatsioonil on tihe koostöö ka erinevate uuringukeskuste ja ülikoolidega, millest tuleks eeskuju võtta ka Balti riikides.

Läänemeremaade Nõukogu esindaja rääkis riskilaste ekspertgrupi eesmärkidest ja tegevustest, mille peamine fookus on laste kaasamisel, prioriseerides laste aktiivset osalemist poliitikate ja praktikate kujundamisse, mis neid otseselt mõjutavad. Kohtumisel arutati, kuidas saavad valitsusvälised organisatsioonid Nõukogu töösse panustada ning tehti ettepanekuid liikmesriikide paremaks kaasatuseks. Lisaks tutvustas Nõukogu projekti „Secure Kids“,  mille fookuses on laste ja täiskasvanute  kriisiteadlikkuse suurendamine ja kogu elanikkonna jõukohane kaasamine kriisiolukordades.

Võrgustiku kohtumistelt saadud teadmisi jagab Lastekaitse Liit jaanuaris toimuval lapse osaluse teemalisel seminaril, kus loodetakse välja töötada siseriiklik strateegia laste kaasamisel.  Koostöö jätkub ka rahvusvahelisel tasandil ning võrgustiku liikmed on positiivselt meelestatud ka edasiseks koostööks.

Projektis osalevad: MTÜ Lastekaitse Liit, Latvian Network for Child Welfare, Save the Children (Leedu), The Central Union for Child Welfare (Soome), Save the Children (Rootsi).

Projekt “Koostöövõrgustik laste osaluse edendamiseks Balti– ja Põhjamaades“ (PROF-25-41) on rahastatud Põhjamaade Ministrite Nõukogu Prosperous Future programmi raames, mis toetab piirkondlikku kodanikuühiskonna koostööd.

0
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.